Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljer

Aktivt ledarskap för Bonusfamiljer

Under september 2019 gick jag utbildningen Aktivt ledarskap för Bonusfamiljer hos Familjeträdet i Ystad och vill nu delge den kunskapen till er som lever i en ombildad familj. Som familjebehandlare (och bonusförälder) ser jag att det finns ett stort behov av att få träffa andra bonusföräldrar i grupp att samtala med, dela erfarenheter med och få nya redskap kring hur vi kan göra annorlunda när vi märker våra strategier inte fungerar. Metoden kommer från USA (Active Parenting for Stepfamilies) och nu har Familjeträdet tagit det till Sverige med nytt material. Ni kommer att få ta del av filmer och diskutera situationer som kan uppstå och mellan träffarna göra enklare hemuppgifter. Fokus kommer ligga på hur vi kan bli bättre som par och bonusförälder och lättare hantera de svårigheter som kan skapas när två familjer blir en.


Jag erbjuder även enskilda samtal för par, informationsträffar eller miniföreläsningar om metoden för er som vill veta mer. Jag utbildar även er som i ert yrke träffar ombildade familjer, tex socialsekreterare, familjebehandlare, kuratorer, psykologer, lärare osv.


Kostnad och tid varierar utifrån uppdrag, hör gärna av er om prisförslag!


Varmt välkomna att höra av er vid intresse!

Lili Andersson - KBT med Relationsfokus
lili.andersson@relationsfokus.se

Vem är jag?

Jag heter Lili Andersson och är auktoriserad socionom med en steg 1 inom kognitiv beteendeterapi. Som familjebehandlare har jag vidareutbildat mig inom Funktionell familjeterapi (FFT), Motiverande Samtal (MI) samt föräldrautbildningen Circle of Security. Fler utbildningar jag gått är grundutbildning i sexologi, samtalsmetodik och de manualbaserade behandlingsmetoderna Intensiv hemmabaserad familjebehandling (IHF), och Multi Treatment Foster Care (nu TFCO).


Min arbetslivserfarenhet har jag fått från att ha arbetat som socialrådgivare, samordnare, ungdomsbehandlare, samtalsterapeut och familjebehandlare. Jag har erfarenhet av att hålla föräldrautbildning, ungdomsgrupper och varit workshopledare för studenter på socionomprogrammet på Malmö Högskola (nu universitet).


Av alla de familjer jag träffat i min tjänst som familjebehandlare i både privat och kommunal öppenvård har jag fått mycket kunskap om hur komplext men samtidigt livsviktiga relationer kan vara.