Föreläsning

Föreläsningar

Jag erbjuder inarbetade föreläsningar (se nedan) eller så skapar jag föreläsningar uifrån era behov. Mina föreläsningar har alltid fokus på relationer av olika karaktär och jag väljer att blanda humor, allvar, råd och möjlighet till att ställa frågor och komma med egna reflektioner. Att få ta del av åhörarnas egna tankar och reflektioner är ett viktigt inslag, då det dels gör föreläsningen mer dynamisk och för att jag som föreläsare får input som kan förbättra mina föreläsningar. Jag visar relevanta videoklipp, humoristiska och pedagogiska, och bjuder när möjligheten ges på egna erfarenheter.


Information för dig som ska se min föreläsning online. Jag använder mig av programmet ZOOM som för dig som åhörare är gratis att ladda ner på exempelvis Google play.

Tryck på länk: ZOOMNi är varmt välkomna att att höra av er till mig med önskemål på föreläsning.

Nedan ser ni vad jag idag erbjuder:

  • Under flera år har jag erbjudit förelsäning och handledning till studenter på Socialhögskolan i Lund. Fokus är att ge studenterna en möjlighet att öva på att hålla i familjesamtal samt att av mig och kollegor få direkt handledning samt mellan övningarna få ta del av teori och egna erfarenheter som familjeterapeut. Ett återkommande uppdrag.


  • Jag föreläser på Grundutbildningen i Familjeterapi (steg.1) vid Lunds Universitet. Fokus på denna heldagsföreläsning är anledning till varför man söker parterapi hos mig, att skiljas med barn och skapandet av bonusfamiljen. Ett återkommande uppdrag.
  • Jag erbjuder olika verksamheter en föreläsning om parrelationens påverkan på föräldraskapet. En föreläsning som exempelvis var uppskattade på HAB i Lund. Delar av denna föreläsning finns även med vid andra förelsäningar.


  • Jag erbjuder föreläsning till blivande pappor i Malmö/Trelleborgsom är inskrivna på Barnmorskegruppen Öresund. Föreläsningen har fokus på papparollen inför att man blir förälder, första tiden som pappa och hur denna positiva livsförändingen kan påverka parrelationen. Ett återkommande uppdrag


  • Jag erbjuder föreläsning för blivande pappor som är inskriva på Admira Kvinnohälsa i Lund.


  • Barnmorskegruppen Öresund samarbetar med BVC Bambino och jag har äran att leda pappagrupper i BVC Bambinos regi. De pappor som jag haft möjlighet att föreläsa för har sedan möjlighet att ingå i denna pappagrupp (om föräldrarna väljer att skriva sig på BVC Bambino).


  • Utöver detta erbjuder jag en förelsäning som har sitt ursprung från min och kollega Eva Thalén examensuppsats på Psykoterapiutbildningen. Föreläsningen har fokus på att beslysa humorns betydelse i psykoterapi.

Länk till mitt informationsblad:

Infoblad