Videoterapi

Videoterapi

Psykoterapi/individualterapi

via ZOOM

Vad är skillnaden mellan Videoterapi och traditionell terapi.

Själva innehållet i terapin vare sig det handlar om parterapi eller individualterapi är det samma som i traditionell terapi. Traditionell terapi innebär att vi ses i fysisk form i mitt samtalsrum på Lundbergsgatan 16, Slottstaden, i Malmö. I traditionell terapi har jag möjlighet att styra samtalet på ett annorlunda sätt än i videoterapi. En stor anledning till detta är att jag i trditionell terapi har möjlighet att se ert kroppsspråk och hur ni reagerar på vad den andra säger. Detta kan bli svårare för mig att se i videoterapi. Vi får inte heller den personliga kontakten som vi skulle få vid samtal i mitt samtalsrum. Videoterapi kan vara bra för dig som av olika anledningar inte kan ta dig till mitt samtalsrum. Du kan med andra ord bo i hela Sverige, världen för den delen, eller som par vara på olika platser för att erbjudas videoterapi. Enda kravet är att du/ni har dator, mobil eller surfplatta med webbkamera och fungerande uppkoppling.

Videoterapi

Inför vårt samtal kommer jag skicka er en kod som ni sedan ska använda för att koppla upp er till vårt samtal. Denna kod skickas efter att ni överfört samtalkostnaden via swish till mitt konto. Koden är personlig vilket innebär att ingen annan kan se/lyssna på vårt samtal. Detta är den del av den sekretss som jag följer.


Ni skriver in er kod och samtalet startar och avslutas på avtalad tid. Skulle tekniska bekymmer uppstå under samtalet som dålig täckning eller länken bryts på grund av andra anlednigar som jag som terapeut inte styr över kvarstår debiterad kostnad. I annat fall kommer jag att erbjuda er en ny samtalstid.


Jag använder mig främst av ZOOM. Ni kan ladda ner dessa från exempelvis Google play. Tryck på bild nedan för att komma dit.