Videoterapi

Videoterapi

Psykoterapi via GoToMeeting

Vad är skillnaden mellan Videoterapi och traditionell terapi.

Själva innehållet i terapin vare sig det handlar om parterapi eller individualterapi är det samma som i traditionell terapi. Traditionell terapi innebär att vi ses i fysisk form i mitt samtalsrum på Agnesgatan 12 på Gamla Väster i Malmö. I traditionell terapi har jag möjlighet att styra samtalet på ett annorlunda sätt än i videoterapi. En stor anledning till detta är att jag i trditionell terapi har möjlighet att se ert kroppsspråk och hur ni reagerar på vad den andra säger. Detta kan bli svårare för mig att se i videoterapi. Vi får inte heller den personliga kontakten som vi skulle få vid samtal i mitt samtalsrum. Videoterapi kan vara bra för dig som av olika anledningar inte kan ta dig till mitt samtalsrum. Du kan med andra ord bo i hela Sverige, världen för den delen, eller som par vara på olika platser för att erbjudas videoterapi. Ända kravet är att du/ni har dator, mobil eller surfplatta med webbkamera och fungerande uppkoppling.

Instruktion för att ladda ner rätt programvara

Länk för att ladda ner programmet som du behöver för att för att anväda dig av vårt videosamtal: Klicka på länken nedan.

Länk: GoToMeeting

Länk till Google Play: GoTomeeting


Du får upp en ruta där du kan välja på Kör, Spara (med en pil höger om text) och Avbryt.

Här väljer du att trycka på pilen bredvid texten Spara. Och får då upp en ny ruta där det står "Spara som". Här väljer du var du vill spara installationsfilen. Välj skrivbord (eller om du vill spara filen på annat stället).


Du får nu upp en ny ruta där det står, Kör, öppna mapp och visa nedladdningar. Här väljer du att klicka på kör.


Programmet installeras och efter det kommer det upp en ny ruta (GoToMeeting Suite). Här skriver du/och din partner in den kod du får av mig inför varje samtal.


På ditt skrivbord eller där du valde att spara installationsfilen finns nu en ikon/genväg som du kan använda för att nå inlogg.

Videoterapi

Inför vårt samtal kommer jag skicka er en kod som ni sedan ska använda för att koppla upp er till vårt samtal. Denna kod skickas efter att ni överfört samtalkostnaden via swish till mitt konto. Koden är personlig vilket innebär att ingen annan kan se/lyssna på vårt samtal. Detta är den del av den sekretss som jag följer.


Ni skriver in er kod och samtalet startar och avslutas på avtalad tid. Skulle tekniska bekymmer uppstå under samtalet som dålig täckning eller länken bryts på grund av andra anlednigar som jag som terapeut inte styr över kvarstår debiterad kostnad. I annat fall kommer jag att erbjuda er en ny samtalstid.