Föreläsning

Föreläsningar

Jag erbjuder inarbetade föreläsningar (se nedan) eller så skapar jag föreläsningar uifrån era behov. Mina föreläsningar har alltid fokus på relationer av olika karaktär och jag väljer att blanda humor, allvar, råd och möjlighet till att ställa frågor och komma med egna reflektioner. Att få ta del av åhörarnas egna tankar och reflektioner är ett viktigt inslag, då det dels gör föreläsningen mer dynamisk och för att jag som föreläsare får input som kan förbättra mina föreläsningar. Jag visar relevanta videoklipp, humoristiska och pedagogiska, och bjuder när möjligheten ges på egna erfarenheter.


Information för dig som ska se min föreläsning online. Jag använder mig av programmet ZOOM som för dig som åhörare är gratis att ladda ner på exempelvis Google play.

Tryck på länk: ZOOMNi är varmt välkomna att att höra av er till mig med önskemål på föreläsning.

Nedan ser ni vad jag idag erbjuder:

  • Under flera år har jag erbjudit förelsäning och handledning till studenter på Socialhögskolan i Lund. Fokus är att ge studenterna en möjlighet att öva på att hålla i familjesamtal samt att av mig och kollegor få direkt handledning samt mellan övningarna få ta del av teori och egna erfarenheter som familjeterapeut.


  • Jag erbjuder föreläsningen "Vi kom in som par och gick ut som familj" till blivande föräldrar, med extra fokus på pappan, för de som är inskrivna på Barnmorskegruppen Öresund. Föreläsningen har främst fokus på pappans roll inför att man blir förälder, första tiden som pappa och hur denna livsförändingen kan påverka parrelationen. Ett återkommande uppdrag.


  • Jag erbjuder föreläsning "Vi kom in som par och gick ut som familj" för blivande föräldrar, med extra fokus på pappan, för de som är inskriva på Admira Kvinnohälsa.


  • Jag erbjuder föreläsningen "städa, jogga och låtsasbajsa"  till föräldrar med barn i åldern 0-6 år, med extra fokus på pappan, för några familjecentraler i Tullinge kommun.


  • Jag föreläser om parterapi med utgångspunkt från John Gottmans 7 principer (utifrån ett eklektiskt förhållnigssätt) på grundutbildningen i familjeterapi vid Lunds Universitet.


  • Utöver detta erbjuder jag en förelsäning som har sitt ursprung från min och kollega Eva Thalén examensuppsats på psykoterapiutbildningen. Föreläsningen har fokus på att beslysa humorns betydelse i psykoterapi.

Nedan kan ni ta del av frågor och svar från en intervju om mina två föreläsningar "Vi kom in som par och gick ut som familj" och "Städa, jogga och låtsasbajsa"