Samarbetspartners

Samarbetspartners

Familjeträdet

Familjeträdet är ett företag som har specialiserat sig på att möta bonusfamiljer. Företaget har från början byggt upp en verksamhet som har haft bonusfamiljen och dess utmaningar i fokus. Vi vet att du kan möta olika förväntningar, hinder och möjlighet som förälder och/eller bonusförälder i en ombildad familj. Vi riktar oss till dig som har barn i åldern 0-17 år och som lever i en bonusfamilj eller som är på väg in i en. Vi riktar oss även till dig som inte har egna barn men som lever i en bonusfamilj eller är på väg in i en.
Familjeträdet arbetar även med enskilda eller par som vill utveckla sin relation till sig själv eller till sin partner.


Varför du ska anlita oss?
Du ska anlita oss om du vill möta en person som har lång och fördjupad kunskap och erfarenhet av samtal med människor i kris och utveckling. Jag har kompetens och kunskap att möta människor utifrån deras behov och ge dem verktyg att själva förändra sin situation.


Länk till: Familjeträdet

Dynamisk Psykoterapi, Victoria Paglert

Jag heter Victoria Paglert och är leg.psykoterpeut samt socionom i botten. Min samlade erfarenhet springer ur många års arbete inom socialtjänst samt psykiatri med både vuxna och barn.


Sedan 2015 arbetar jag utifrån metoden ISTDP, där fokus ligger på att hjälpa klienten att arbeta med sina kärnkonflikter. att lösgöra sig från mönster och komma i kontakt med sina underliggande känslor. Detta är en korttidsterapi som är mer aktiv och engagerande än det traditionellt psykodynamisk sättet, vilket passar mig och min personlighet bättre.Vi första tillfället arbetar jag och klienten i 3 timmar, så jag och klienten tillsammans får en tydlig bild av vilket arbete vi har att göra tillsammans. Därefter bestämmer jag tillsammans med klienten hur vi ska lägga upp samarbetet fram över.


Man kan komma till mig för block terapi vilket är intensiv terapi gjord över 2-3 dagar samt det mer klassiska en uppstarts session sedan löpande terapi. Jag arbetar både med par och individuella samtal samt klinisk handledning.


Länk till: Dynamisk Psykoterapi

Admira Kvinnohälsa i Lund

Vår barnmorskemottagning vill ge dig ett personligt, förtroendefullt bemötande, hög tillgänglighet, kontinuitet och medicinsk kompetens som vi vet är viktiga delar för att främja en trygg graviditet och förlossning.


Vi erbjuder bland annat mödrahälsovård, preventivmedelsrådgivning och cellprovstagning. Besök gällande graviditet, preventivmedel och viss provtagning för könsjukdomar kostnadsfria, eftersom vi har avtal med Region Skåne. Vi är ett team med kompetenta och engagerade barnmorskor med lång erfarenhet inom området.


Länk till: Admira Kvinnohälsa

BVC Bambino

Vi som driver BVC Bambino har en gedigen erfarenhet och kunskapsbas inom vården. Ditt barn är i trygga och kompetenta händer. Vårt engagemang för att arbeta med barn är stort och vi ser verkligen fram mot att träffa alla barn och föräldrar. Vi arbetar på uppdrag av Region Skåne och erbjuder kostnadsfri barnhälsovård för alla barn mellan 0 och 6 år. Om du ännu inte har valt BVC, är du välkommen att titta förbi våra fina lokaler för ett personligt möte


Vi som arbetar inom BVC Bambino är distriktssköterskor, barnsjuksköterskor, distriktsläkare och barnläkare/neonatolog och vi samarbetar med ett stort nätverk av specialister som alla kan ge dig det lilla extra. En del av våra barnsjuksköterskor har stor erfarenhet av prematura barn efter att ha arbetat på Neonatalavdelning.


BVC Bambino vill erbjuda det där lilla extra till dig och ditt barn. Därför erbjuder vi utöver basprogrammet föräldragrupper, tvillinggrupper (tillsammans med barnmorska), pappaföreläsning, kurs i Hjärt- lungräddning för barn (Barn-HLR). Vi erbjuder även babymassage, barnvagnsgympa och vaccinationsmottagning med resevaccin. Vårt arbete kännetecknas i hög grad av våra ledord; hög kvalitet, tillgänglighet, service och äkta omtanke om dig och ditt barn.


Länk till: BVC Bambino

Barnmorskegruppen Öresund

Barnmorskegruppen Öresund har fem trivsamma mottagningar, Malmö Storgatan, Malmö Lilla Nygatan, Malmö Slottsstaden, Trelleborg och Vellinge.


När du är gravid hos oss får du möjlighet att ta del av ett unikt kostnadsfritt INSPIRATIONS-paket med föreläsningar inför förlossning och föräldraskap. Från och med 2020 erbjuder vi också profylaxkursen Föda Utan Rädsla kostnadsfritt. Du har din egen barnmorska genom hela graviditeten som finns tillgänglig för just dina behov. Vi har egen ultraljudsverksamhet så du gör dina ultraljud under graviditeten på någon av våra två ultraljudsmottagningar i Trelleborg och Malmö.


Knuten till verksamheten finns en medicinsk ansvarig läkare som är specialist i gynekologi och obstetrik. Vidare har vi ett nära samarbete med BVC som finns i samma lokaler på alla våra fem mottagningar. På mottagningarna i Trelleborg och Vellinge är vi också en del i en Familjecentral. Detta gör att vi kan erbjuda våra blivande föräldrapar "det lilla extra" under sin graviditetstid hos oss.
Förutom mödrahälsovård erbjuder vi preventivmedelsrådgivning, sexologmottagning, klimakteriemottagning och MammaMage-mottagning


Vi arbetar på uppdrag av region Skåne vilket innebär att all mödrahälsovård och preventivmedelsrådgivning är kostnadsfri.


Länk till: Barnmorskegruppen Öresund